[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hoe bepaal ik de juiste hoogte?

Voor een goede ondersteuning van uw wandelstok is het belangrijk dat de wandelstok de juiste hoogte heeft. Om te weten wat de hoogte van uw wandelstok moet zijn moet er niet gekeken worden naar uw lengte, maar naar de afstand tussen uw hand en de grond. Ons advies is om dit te (laten) meten, zodat u dit zelf kunt aanpassen.

Om de juiste lengte te bepalen, is het belangrijk dat u uw dagelijkse (wandel)schoenen aanheeft. De wandelstokgebruiker moet rechtop gaan staan, de armen los langs het lijf laten hangen en de wandelstok met het handvat naar beneden op de grond zetten. De afstand van de grond tot het botje op uw pols is de juiste hoogte voor de wandelstok. Bij het goed afmeten van de wandelstok is de elleboog van de gebruiker iets gebogen en beide schouders zullen op gelijke hoogte zijn.

Een stok die te lang is zal ervoor zorgen dat de schouder zich onnatuurlijk hoog bevindt. Een stok die te kort is zal er voor zorgen dat de gebruiker krom gaat staan![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”606″ img_size=”190×304″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Niet-verstelbare wandelstok
De houten wandelstokken uit ons assortiment zijn niet verstelbaar. Als u deze wandelstok op maat wil maken, is het handig om de stok te markeren nadat u de juiste hoogte van de stok heeft bepaald. Verwijder de rubberen dop en zaag een stukje van de stok af. U kunt hierbij de stok beter iets te lang dan iets te kort maken, zodat u er altijd nog een stukje kunt afzagen. Plaats hierna de rubberen dop weer onderop de stok.

Verstelbare wandelstok
De verstelbare wandelstokken kunt u op maat maken door de metalen ring los te draaien (er niet helemaal af draaien) en daarna het ijzeren balletje in te drukken zodat u de stok in en uit kunt schuiven. Draai hierna de metalen ring weer vast. Alle wandelstokken uit ons assortiment zijn verstelbaar, behalve de houten wandelstokken.

Gebruik wandelstok
Wanneer uw linkerbeen het zwakkere been is, houdt u de wandelstok in uw rechterhand en zet u deze tegelijk met het linkerbeen op de grond. Als uw rechterbeen het zwakkere been is, houdt u de wandelstok in uw linkerhand en zet u deze tegelijk met het rechterbeen op de grond. Het is belangrijk om het gewicht recht boven de wandelstok te plaatsen. De meeste wandelstokken die wij aanbieden kunnen zowel met de linker- als de rechterhand gebruikt worden.

Houdt er rekening mee dat deze informatie slechts een leidraad is. Raadpleeg uw arts of fysiotherapeut als u specifiek, medisch advies nodig heeft.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag verder![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]